🍷Nieuws, nieuws, nieuws... Rijkhoff Wijnen & Wijn te Zaanen🍷

Beste Wijnliefhebber,

Maart roert zijn staart en er staan weer een hoop nieuwe dingen op onze agenda!

Zo zijn de voorbereidingen van ons terras in volle gang, zodat na 10 april met de eerste zonnestralen jullie heerlijk bij ons buiten plaats kunnen nemen aan De Zaan.

https://mailchi.mp/rijkhoffwijnen/importeer-nu-beaujolais-met-rijkhoff-wijnen-9307225
...

Valentijnsdag bij Rijkhoff Wijnen

Verras nu je Valentijn met een heerlijke "harten" wijn

Tot snel! Team Rijkhoff Wijnen
...

🍷Beaujolais intekening met Speciale prijzen🍷

Beste Wijnliefhebber,

Dry Januari is voorbij gevlogen, bij ons gelukkig niet zo "dry". Wij van team Rijkhoff Wijnen zijn begonnen met een frisse nieuwe start voor 2023.

Hier en daar met wat veranderingen in onze werkwijze. Zo zullen er ook wat veranderingen binnen het team van Rijkhoff Wijnen plaatsvinden.

Tjeerd van Drooge komt ons team per één maart versterken. Zowel in de groothandel als onze winkel in de Zaanbocht en eveneens op de vloer van ons restaurant zal je hem regelmatig terug vinden. Met zijn brede wijnkennis en horeca achtergrond zal hij een goede aanvulling zijn voor ons team en jullie allen van het juiste wijnadvies kunnen voorzien.

De eerste wijnboeren in Frankrijk zijn al bezocht en de eerste plannen voor het komende jaar zijn gemaakt.

Ons assortiment begint langzaam weer terug te groeien en we zijn blij een ieder van jullie weer te kunnen voorzien van mooie wijnen. We zijn erg enthousiast na het proeven in de Beaujolais en hebben hier een fantastische selectie kunnen maken.

De wijnen proeven? Dat kan! Komend weekend zijn de wijnen te proeven in onze wijnbar op de Zaanweg 93 te Wormerveer, hier zal Leonie u begeleiden.

Leonie is een naam die u waarschijnlijk ook nog niet eerder voorbij heeft zien komen. Leonie Jonker is onze restaurant manager, zij staat aan het hoofd van ons restaurant en wijnbar. Een echt horeca vrouw met veel interesse in wijn. Zij lijkt dan jong en komt als een sprankelende persoonlijkheid aangesneld als u binnen loopt, maar heeft na 10 jaar ervaring in hotels en restaurants alles in huis om u een fantastische ervaring te bezorgen in onze wijnbar en restaurant.

Klik hieronder voor meer informatie over de wijnhuizen en de wijnen, tevens vind u hier de leveringscondities.
Graag verwelkomen wij u in het weekend in ons restaurant en wijnbar om de wijnen te proeven. Om ons menu in te zien en een tafel te reserveren klikt u hieronder op de link.
Wij hopen dat u net zo enthousiast wordt als wij. Wij zien uw bestelling met belangstelling tegemoet. Of natuurlijk voor een heerlijk glas wijn in onze wijnbar & restaurant.

Met vriendelijke wijngroet,

Team Rijkhoff Wijnen
...

🍷Valentijnsdag by Rijkhoff Wijnen🍷

Proost op de liefde!

De dag van de liefde komt er bijna aan, 14 februari is het weer Valentijnsdag. Een perfect moment om even wat mooie liefdevolle wijnen voor u uit te lichten.

Weingutt Nett
Nett is een familiebedrijf in de wijnregio Pfalz, u velen nu wel bekend. De geschiedenis gaat terug tot begin jaren 1900. Het bedrijf wordt sinds 2008 geleid door Christian. Christian is absoluut een moderne koers ingeslagen al vind hij dit nog steeds discutabel. Leylâ vindt zijn stijl modern, uitdagend en gedurfd, waarin Christian zijn wijnen toch echt klassiek georiënteerd beschrijft. Het geeft een heerlijke discussie en een mooie uitdaging voor beide.

Glaube Liebe Hoffnung 2021

Een mondvol wijn waarvan Christian zegt: "hij is zo goed dat hij je het geloof in de mensheid teruggeeft."

Gemaakt van 85% Riesling. Om deze Riesling een allemansvriend te maken is deze stiekems dus aangevuld met 15% Scheurebe en Muskateller. De geur van Riesling springt meteen uit je glas. Met mooie mineraliteit maar ook hinten van tropisch fruit.

Herzschlag 2019

De Herzschlag, één van de favorieten die Leylâ als allereerste wijn aan Fabian cadeau gaf voor Valentijnsdag!

100% Cabernet Sauvignon waar je hart sneller van gaat kloppen. Mooie aardse neus met kruidige tonen. Een elegante wijn met een mooi behoud van zijn fruitigheid. De 16 maanden houtopvoeding op Slavonisch eiken vaten van 225 liter zorgt voor een diepere "smokey" smaakbeleving.
...

🍷Wij gaan weer van start, Welkom 2023🍷

Lieve wijnvrienden,

Wij wensen u namens ons hele team een heel gelukkig en gezond 2023 toe met veel mooie wijnen.

We zijn weer druk met het plannen welke wijnen we kunnen inkopen bij onze bestaande wijnboeren. U zult daar regelmatig over horen.
Voor dit moment kunnen wij u een mooi aanbod doen van onze Duitse wijnen en zo trappen wij af met ons meest verkochte Weingut, Weingut Bergdoflt Reiff und Nett uit Pfalz. Deze wijnen zijn ideaal voor ieder moment van de dag, niet te zwaar en bieden een mooie diversiteit aan druivensoorten.

De ideale "(t)huis"wijn! Die wij ook elk weekend met bijpassende gerechten in ons eigen restaurant schenken.

Wijnmaker Christian Nett is een eigenzinnige wijnmaker, Leyla zou zeggen stronteigenwijs, naast een hoop discussie tussen Leyla en Christian is er een fantastische samenwerking ontstaan, wat beide hun kwaliteiten versterkt. "Hij is een briljante wijnmaker", waar hij ook regelmatig in de prijzen valt en echt bijzondere wijnen presenteert, die duidelijk zijn eigenzinnigheid laten doorschemeren.. Hij maakt naast de karaktervolle "gekke wijnen" die al heel veel mensen tot de verbeelding sprak ook "traditionele" wijnen.
...

Wij zijn zaterdag 14 januari 2023 weer open in de winkel!

En vanaf 16 januari 2023, zijn @tanteliennn , @marga.vandenheuvel.98 en ik @leylarijkhoff weer bereikbaar voor de groothandel.

Wij stappen fris 2023 in en beginnen vol goede moed aan dit nieuw jaar.

Veel nieuwe dingen op de planning! Volg ons dan wordt je op de hoogte gehouden.
...

Wat een jaar.... Augustus 2021 opende wij Rijkhoff Wijnen zichtbaar op de zaanweg

Van groothandel naar winkel door Corona, 2022 begon fantastisch, de groothandel en de winkel draaide op volle toeren, ons team groeide, ons assortiment groeide en we verdubbelde onze afzet aan horeca en collega winkels.

Tot 17 november 2022, een grote brand in onze opslag wat een abrupte overgang noodzakelijk maakt. Terug naar de winkel, gelukkig hebben wij deze.

Hoe nu verder? Nou gewoon met zijn alle, met ons team, nieuwe plannen, nieuwe wijnen, bestaande wijnen, bestaande klanten die ons niet zomaar laten vallen. 2023 wordt een nieuwe start met onze winkel op de zaanweg als de basis van ons bedrijf.

Dankbaar voor alles wat wij wel nog hebben. Tot snel! De champagne staat klaar voor de feestdagen, kom ook een flesje halen! 🥂🍾
...

Koopzondag

Voor al uw Kerst inkopen

Zondag 18 november van 12:00 tot 17:00

#zaanbocht #wormerveer #welovewine #koopzondag #indezaanbocht #zaanweg
...

🎄 Wij presenteren ons kerstmenu 🎄

25 december eerste kerstdag, onze eerste kerst !!!! 🥳

Wij hebben er echt zoveel zin in om deze kerst met jullie te delen in ons restaurant en samen te genieten. Laten wij er een fantastische avond van te maken.

Reserveren kan via de website of door even te bellen 075 771 3667, een email sturen naar info@wijntezaanen.nl kan natuurlijk ook altijd.

Hele fijne kerstdagen dagen gewenst!

Team Rijkhoff Wijnen
...

https://m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20221209_29714688 ...

OPEN OPEN OPEN

WIJ ZIJN ER WEER HELEMAAL KLAAR VOOR!

10:00 t/m 18:00 maandag tot en met zaterdag staan wij voor je klaar aan de zaanweg 118.

@tanteliennn en @leylarijkhoff
Staan voor jullie klaar om het beste wijnadvies te geven voor al jullie gerechten! Van de kerstdagen tot de oliebollen met oud en nieuw!

We kijken met smart uit naar al jullie bedachte gerechten die ons uitdagen hier de beste combinaties in te vinden!

Tot in de winkel op de Zaanbocht 118

#wormerveer #indezaanbocht #zaanbocht #welovewine #kerstdiner #rijkhoffwijnen #huistezaanen #wijnadvies
...

Nederland - Verenigde Staten

16:00 uur zaterdag 3 december

Bij ons in de wijnbar !!!

Speciaal voor de gelegenheid @tarongino.nl Oranje 🍊 wijn !!!

En ja ja de bitterballen zijn van ons van het huis, die delen wij uit onder de wedstrijd !!!

Kom je ook gezellig?! Ons team is is van de partij 🥳🥳🥳

#wkvoetbal #wijnbar #indezaanbocht_official #indezaanbocht #rijkhoffwijnen
...

Anderhalve week geleden is het nu dat ons magazijn af is gebrand.

Hoe is het nu? Ik ga niet liegen het is moeilijk. Prive zijn onze spullen weg, spullen van toen de kinderen klein waren, spullen van mijn moeder die niet terug te halen zijn.

Ja en Rijkhoff Wijnen was dicht de afgelopen dagen omdat wij onze voorraad aan de verzekering moeten opgeven. Wij weten nu dat lang niet alles verzekerd is.

Een stel k....... Beginnen dus naast ons een drugslab, hier gaat het mis. En mijn bedrijf, ons bedrijf, Rijkhoff wijnen, waar ik alles de afgelopen 5 jaar van mijzelf in heb opgestopt, maar ook met mijn team heb opgebouwd gaat in rook op, gewoon in de as gelegd.

Ja, wij zijn sterk!
Ja, wij gaan door!
Ja, wij gaan open!
Ja, wij geven niet op!

Ik zal nooit opgeven, deze mensen die niet om andere geven, geen rekening houden met andere mensen, die gewoon ons in gevaar brengen, krijgen niet het genoegen, niet de eer en niet de faam om een krantenkop te krijgen dat Rijkhoff Wijnen een jaar na de brand faillissement heeft aan gevraagd!

Maar wij kunnen dit niet alleen!
Wij kunnen dit niet zonder hulp!

We hebben jullie allemaal nodig om dit te kunnen en om ons hier doorheen te helpen vraag ik jullie, koop wijn bij ons! Kom je kerstkado, relatiegeschenk, kado voor sinterklaas, een wijn voor op de bank bij ons kopen en help ons door deze tijd heen. Drink bij ons in de Wijnbar een glas wijn, kom bij ons eten Wijn te Zaanen

Wij zijn er graag voor al jullie vragen, wijnadviezen, kado`s, bier, gedestilleerd en natuurlijk de wijn!

Zo vreselijk dankbaar ben ik in deze tijd met mijn team, met onze klanten, met onze gasten en iedereen die ons steunt!

Dank jullie wel en tot snel! #hoopvol

#wormerveer #rijkhoffwijnen #indezaanbocht #zaanbocht #nadebrand #brandwestknollendam #wijnvoordefeestdagen #welovewine
...

Vanavond is het zo ver! Om 19 uur! Meet the wine maker en laat je verrassen!

Kom je ook?! @wijntezaanen_

Zaanweg 93 Wormerveer

#wormerveer #wijnwinkel #zaanbocht #indezaanbocht #welovewine #wijnbar #wijntezaanen
...

Wij gaan door!!!

Sinterklaas komt eraan en zo ook kerst

Vanavond koopavond op de Zaanbocht en tuurlijk hebben we honger ervoor en erna!! Daarom speciaal vandaag van 17.30 tot 22.00 onze dagspecials

Aardappel-Prei soep met uitgebakken spekjes en een stokbroodje met kruidenboter - met een glas heerlijke witte wijn - €12,50

Grote honger!?

Spinazie Risotto, Risotto met verse spinazie en gerookte zalm snippers om het af te maken - met een mooi glas rode volle wijn - 18,95

Reserveren is niet nodig! Kom gewoon gezellig binnen lopen

Tot vanavond!!!

(Helaas door de brand kunnen wij onze winkel nog niet openen, hier wordt onze nieuwe mini magazijn tijdelijk gebouwd en moet alles geteld, vanavond volgende week dinsdag zijn wij daar weer geopend voor al u kerst en Sint inkopen!)

#zaanbocht #koopavond #blackfriday #indezaanbocht #wormerveer
...

Ja en toen.....

In de Bourgogne, wijn ophalen voor onze klanten.... Gasten.... De laatste dozen aanvullen in hun orders, zodat ze met kerst voorzien zijn. Zij hun gasten kunnen bedienen, familie en vrienden wijn kunnen schenken. Delen.

De wijnen die wij, ik met zoveel zorg heb geselecteerd, wijnen waar we soms 2 jaar op wachten tot de wijnboer ze klaar vind om te bottelen, ze eindelijk in de fles gaan.

Corona.... Oorlog.... Vorst....

Brand....

Een crisis waar we op afstormen misschien. Horeca regels die misschien veranderen. De euro die minder waard wordt. Een andere maatschappij. Minder begrip. Is er nog wel ruimte voor elkaar om samen te zijn, samen te drinken en samen te genieten.

Daar maakte wij ons druk om....

Tot dat mijn telefoon rinkelende en ik geïrriteerd ophing, want druk, druk bezig met zorgen dat de juiste dozen onze bus in gaan, tot de foto`s kwamen. Hoezo order aanvullen? Je magazijn staat in de brand denken wij. Nummer 88, ben jij toch? Je bordje is nooit veranderd, maar het is toch niet jouw opslag, of wel?

Vol ongeloof tegen de wijnkelder aan, buiten, ben ik gaan zitten. Wat is er aan de hand Leylâ? Ons magazijn staat in de fik. Ik heb mijzelf drie keer herhaald en hoorde mijzelf het van een afstand in slowmotion zeggen, weet je wel? Net als bij een ongeluk....

Niemand gewond! Gelukkig!

Behalve de wijn. Behalve me wijn. Behalve mijn wijn. Mijn klanten hun wijn. Mijn gasten hun wijn. De wijn van mij en mijn restaurants.

Weg.... In zielige flesjes op een hoop.... Zonder label.... Zonder doos.... Zonder bescherming.... Zonder bestemming.... Vergaan in de hitte en rook....

Niks maar dan ook niks is er van onze opslag meer over... Al het werk... Al het weinige dat er al was uit Bourgogne... Al onze wijnen die klaar staan om uitgeleverd te worden...

Het is weg.... We moeten opnieuw beginnen....

Dit weekend zijn we open in de winkel en in de bar, alleen voor wijn, de wijn die er nog wel is.... De wijn die we nog kunnen delen.... Met elkaar kunnen drinken.... Samen de passie van wijn delen... Of natuurlijk zoals altijd, een biertje....

❤️Iedereen bedankt voor alle steun ❤️
...